R-Collection

Hvem er de?

R-collection er et familieid merke fra FInland som har laget og designet klær i nesten fire tiår. Klærne blir designet i Kajaani, nord i Finland. De henter inspirasjon i naturen, og vil at du skal kunne bruke plaggene om du er i en pulserende storby, eller midt ute i naturen.

I kontrast til fast-fashion industrien, fokuserer R-collection på kvalitet og tidølshet. Det betyr at de ikke nødvendigvis fokuserer på de siste trendene, men at du skal kunne bruke de samme plaggene igjen og igjen, sesong etter sesong, år etter år. Klærne skal leve lenge, og være enkle å ta vare på.

Produksjon og prosesser

Alle produkter blir designet i Kajaani, FInland. De syr prøver av ideene som blir videreutviklet i Kajaani, for å oppretthold en effektiv produktutvikling. Alt av stoff blir klippet, brodert og printet i Kajaani og deretter sendt til Estland for å bli sydd. Her har de egne ansatte og garanterer høy kvalitet og gode arbeidsforhold for arbeiderne.

Bærekraft

R-collection holder seg unna plastikk. Når klærne blir sendt ut, pakkes de plastfritt i esker av resirkulert finsk papir. Produksjonsanlegget og lageret i Finland er geotermisk, det vil si miljøvennlig med fornybar energi fra solcellr. For hver Outa anorakk som selges, doneres 10 euro via WWF for beskyttelse av finske skoger.

R-collection jobber konstant med å finne nye og mer bærekraftige metoder for produksjon og har kvalitet i høysetet.

Materialer OG produksjonssted

R-collection tror på naturlige materialer som ull, silke og bomull. De er praktiske i bruk, og tidløse. Mesteparten av materialene kommer fra Europeiske land som Finland, Portugal, Italia, Spania og Frankrike og noen ganger Asia. De jobber konstant med målet om å øke bruken av økologiske og resirkulerte materialer i kolleksjonene sine. Innen 2020 har de som mål å kun bruke økologisk bomull i sine klassiske kolleksjoner.

Ytterplaggene i kolleksjonene er behandlet med Aquatx, som gjør tekstilet smuss- og vannavstøtende, og vindtett. Aquatx møter standarden til OEKO-TEX100.

Hvorfor har vi valgt R-collection?

Fordi vi falt pladask for anorakkene, fargene, stilen og det fantastiske faktum at deres bestselger, Maxi Unisex Anorakk, har blitt produsert uforandret siden 1978. Det sier det meste. Vi faller for stilen, snittet, funksjonaliteten, ektheten og selvfølgelig at dere kunder ser det vi ser i disse vakre favorittplaggene.