Mud Jeans

  • MUD bruker 1500 liter vann for å produsere ett par jeans, mot standarden som er 7500 liter. Du sparer altså 6000 liter vann om du velger en bærekraftig produsert jeans. Mud Jeans har som mål å være pionerer innenfor resirkulering og oppsirkulering av moteindustriens viktigste trendplagg. I tillegg samarbeider de kun med fabrikker som sørger for at det vannet som brukes, kommer ut renere enn det i utgangspunktet var. Ingen giftige kjemikalier blir brukt i prosessen. De få kjemikaliene som brukes, er svanemerket.

 

  • MUD har regnet ut at de ved å resirkulere vannet, har spart 300 millioner liter vann i løpet av de siste 3 årene. I løpet av de samme 3 årene, har de reddet mer enn 12000 par jeans fra søppelfyllingen, og gitt dem nytt liv som resirkulert fibre i nye jeans.

 

  • Med et realistisk perspektiv på at moteindustrien, og spesielt jeansproduksjon, er ekstremt belastende for klimaet vår, har MUD gjort det de kan for å produsere bærekraftig. Det gjør de ved å reparere jeans, resirkulere fibre til nye plagg, og tilby sine kunder å leie jeans.

 

  • Ett par jeans fra MUD inneholder opptil 40% resirkulerte fibre, noe som gjør dem til vinnere på markedet i dag. De er 100% transparente om sin produksjon, og oppfordrer andre produsenter til det samme.